Wii

wii

Het is een beetje stil op deze blog, dat komt onder andere omdat wij een Wii hebben aangeschaft.

Ik ben normaliter niet zo gecharmeerd van gameconsoles omdat je meestal alleen zit te spelen en je ruzie krijgt over het gebruik van de TV in de woonkamer. Verder heb ik een snelle laptop waarop ik (als ik dat wil) games kan spelen.

De belangrijkste reden is dat ik liever (bord)spellen speel omdat het leuker/socialer is om met een groep mensen rond een tafel te zitten, een goed spel te spelen en tegelijk wat te ouwehoeren.

Maar mijn vrouw en ik zijn toch "om" en hebben een Wii aangeschaft voornamelijk omdat mijn vrouw bij een vriendin het tennissen op een Wii zo geweldig vindt. Ik moet toegeven een Wii is erg leuk omdat je samen leuke spelletjes kunt spelen bijv. de bijgeleverde Wii sports met tennissen, bowlen, baseball enz. (dus dat TV probleem is ook opgelost) Wat ook erg leuk is aan de Wii is zijn besturing, het is erg grappig als je voor je TV staat te zwaaien met je controller.

Het (bord)spel geweten knaagde toch een beetje, dus ben ik eens gaan zoeken of er ook (bord)spellen zijn die je op een gameconsole kunt spelen. 

Ik ben de volgende spellen tegen gekomen:

  • De onvermijdelijke "klassiekers" zoals Monopoly, Schaken, Dammen, Go, Backgammon, Mahjong e.d.

ultimate boardgames

  • Kolonisten van Catan (XBox)
  • Ticket to Ride (XBox)
  • Lost Cities (XBox)

Zoals ik het nu kan zien zijn de "moderne" bordspellen zoals Catan, Ticket to Ride en Carcassonne alleen voor de XBox verkrijgbaar en zijn er nog geen bordspellen omgezet naar de Wii.

Zo en nou moet ik weer golfen met Tiger Woods.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.