Spellenspektakel is toedeledokie

spellenspektakel logo

Ik kom onderstaand bericht tegen op de Ducosim website. Waar iedereen al bang voor was is waar geworden. Het spellenspektakel gaat "tot nader order" niet meer door. Leuk omschreven "tot nader order" wat eigenlijk wil zeggen: "pas als we er weer geld aan kunnen verdienen dan gaan we het weer proberen". Volgens mij is schaalgrootte, de vrijwilligers en locatie wel het meest doorslaggevend in deze. Kijk maar naar de Ducosim beurzen, het Zuiderspel of Noorderspel. Alle drie niet te groot wordt gerund door vrijwilligers en de locatie is voor elk van de beurzen precies goed voor de doelgroep die ze willen bereiken. Noorderspel het noorden, Zuiderspel het zuiden en Ducosim landelijk centraal. ** Tja we zullen wel zien wie er in dit gapend gat gaat springen en het spellenspektakel nieuw leven inblaast. Is trouwens de naam Spellenspektakel beschermd? Zoja dan zie ik alweer een mooie gelegenheid om een prijsvraag uit te schrijven tijdens een van de komende Ducosim beurzen 🙂

** Ik vergeet natuurlijk de kleine altijd gezellige (bord)spelavonden in de lokale buurthuizen te vermelden. Het gaat er uiteindelijk om dat je met andere soortgenoten een spelletje kunt spelen. Ja Toch??


GEZAMENLIJK PERSBERICHT LIBEMA EXHIBITIONS EN 999 GAMES B.V.
In goed onderling overleg is besloten dat het jaarlijkse spellenevenement en consumentenbeurs "Het Spellenspektakel" tot nader order niet meer zal plaatsvinden.

Het Spellenspektakel, een jaarlijks terugkerend evenement waar de consument spellen kon bekijken, spelen en kopen, werd sinds 1992 gehouden in het Beursgebouw van Eindhoven. De laatste jaren werd in samenwerking met beursexploitant Libéma Exhibitions B.V. uit Zwolle het Spellenspektakel naar de IJsselhallen in Zwolle verplaatst.

Het Spektakel is een legendarisch evenement, dat ooit door Michael Bruinsma van 999 Games is bedacht en opgezet om het bordspel als hobby nieuw leven in te blazen. Aanvankelijk kwam het bezoekersaantal niet boven 3.000, maar na 1998, toen 999 Games bordspellen ging uitgeven, liepen de bezoekersaantallen op tot tussen 10.000 en 12.000.

Door voortdurende begrotingstekorten en het uitblijven van verdere groei is het nu niet meer mogelijk om het Spellenspektakel in zijn huidige vorm voort te zetten. Toch achten wij het evenement geslaagd, want er is tegenwoordig een enorme keuze aan interessante bordspellen. De bordspellenhobby staat als een huis, en blijkt in tegenstelling tot wat algemeen gedacht werd naast het computerspel een vaste plaats in de entertainment business te hebben veroverd.

Wij sluiten niet uit dat het Spellenspektakel in de toekomst zal terugkeren.

Tot slot willen wij de vele vrijwilligers, professionals en enthousiaste hobbyisten, die ons jaar na jaar met raad en daad gesteund hebben, van harte danken.

Almere, 21 april 2010
Het Spellenspektakel B.V.,
M.B.J. Bruinsma

Zwolle, 21 april 2010
Libéma Exhibitions B.V.,
Rhiannon Siegers

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.