RAAAaaaAAAaaaaAAAaaaAAaah

zombies

We hebben in de Geus het spel Zombies (Mall of Horror) gespeeld. Judith en Evert hadden hem al een hele tijd in de kast liggen maar nog nooit echt gespeeld. Gelukkig hebben ze naast het spel ook hun Franse woordenboeken uit de kast gehaald (hun spel is namelijk Franstalig) en ons laten kennismaken met dit monsterlijk leuk spel. Ik mocht tijdens het tweede potje aanschuiven, nadeel was wel dat ik niet meteen het spelverloop doorhad gelukkig hebben de "veteranen" af en toe een oogje dichtgeknepen zodat ik te laat gespeelde kaarten toch mocht spelen en verkeerde kaarten terug mocht nemen. Dankzij dit gegoochel en de hulp van Michael, later bleek uit puur eigen belang, werd ik toch nog tweede achter jawel Michael.

zombie_spelbord

Wat is Zombie eigenlijk voor een spel?

Zoals je waarschijnlijk al wel doorhebt gaat het spel Zombies over zombies.

Elke speler bestuurd een groep jongeren die in een winkelcentrum belaagd worden door een horde zombies. De groep bestaat uit individuen met verschillende eigenschappen de meeste positief. Je moet deze eigenschappen slim benutten. Dit is echter niet genoeg naast je eigen "minions" moet je ook proberen andere spelers zover te krijgen dat ze jou helpen om de zombie aanvallen te voorkomen zodat in ieder geval jouw manschappen niet als een zombie boutje eindigen. Je moet dus met verbaal geweld en overtuigingskracht andere spelers overtuigen van jouw gelijk, door te stemmen wordt bepaald wie wordt opgegeten en wie met de "goodies" aan de haal gaat. Samenwerken is leuk maar de winnaar is diegene die op het eind de meest belangrijke overlevenden op het bord heeft staan. Kort samengevat bestaat dit spel uit samenwerken, misleiden en misleid worden.

Spelverloop

pin-up    thoughguy   Gunman

Je pakt de karakters in jouw kleur, er zijn drie karakters met elk een eigenschap.

 • De "Pin-up model" overwinningspunten = 7, sterkte = 1, stem =1, haar speciale eigenschap is dat ze een extra zombie aantrekt.
 • De "ToughGuy" overwinningspunten = 5, sterkte = 2, stem = 1, zijn speciale eigenschap is dat hij 2 zombies buiten een gebouw kan houden.
 • De "Gunman" overwinningspunten = 3, sterkte = 1, stem = 2, zijn speciale eigenschap bij elke stemming geldt zijn stem voor twee.

Het spel wordt gespeeld over verschillende fases:

 1. Doorzoeken van de vrachtwagen.
  Iedereen stemt, de winaar pakt 3 kaarten, je houdt er zelf 1 en geeft er 1 weg. Dit laatste is de vette worst waarmee je de "medespelers" kan overtuigen om op jou te stemmen.
 2. Hoofd beveiliging kiezen.
  Iedere speler die in het beveiligingscentrum aanwezig is stemt wie hoofd van de beveiliging wordt.
 3. De zombies arriveren
  Hoofd van de beveiliging rolt de dobbelstenen en mag in het geheim kijken in welk gebouw de zombies arriveren.
 4. Bestemming kiezen
  Hoofd van de beveiliging kiest een bestemming (gebouw) en laat dit aan iedereen zien, alle andere spelers kiezen een bestemming in het geheim.
 5. Verplaatsen van de karakters
  Spelers laten hun bestemming zien, Hoofd van de beveiliging plaatst de zombies bij een gebouw adh van de dobbelstenen, spelers verplaatsten hun karakters
 6. Aanval van de Zombies
  Extra zombie op locatie met de meeste karakters, extra zombie op locatie met de meeste Pin-Up’s, per locatie wordt gekeken of de zombie sterkte groter is dan die van de aanwezige karakters, als de zombie sterkte gelijk of groter is dan moet er worden gestemd wie het slachtoffer(s) wordt. Als de zombies een slachtoffer hebben dan zijn ze tevreden en verlaten het gebouw om een zombie buurt BBQ te organiseren.

Het spel eindigt als alle overlevenden in 1 locatie aanwezig zijn of als er nog maar 4 overlevenden over zijn. Diegene met de meeste overwinningspunten heeft gewonnen, de overwinningspunten zijn afhankelijk van de karakters die over zijn gebleven. Je wordt dan met een helikopter gered, helaas zit er geen klein helikoptertje bij 🙂

Spelcomponenten

Zoals je ziet moet er veel worden gekozen en gestemd, ik wil daarom nog even de speciaal bijgeleverde "stem wiel" noemen. Met de "stem wiel" kan je een bestemming op geven en een kleur van jezelf of je medespelers. Ziet er goed uit.

stem_wiel

Vergeet ik bijna het belangrijkste de zombie poppetjes, RAAAaAAAaaaAAaaah

Wat vind ik van dit spel.

Het kan er soms verhit aan toe gaan, je moet dit spel dan ook niet spelen met spelers die zich snel aangevallen voelen of niet begrijpen waarom zij niet worden gekozen 🙂 Ik vind het een leuk snel spelend spel, je bent constant bezig dus geen moment om je te vervelen. En het thema gaat over zombies wat wil je nog meer…..

Aan de hand van een checklist geef ik aan wat ik van het spel vind.


Met hoeveel spelers heb je het spel gespeeld? – 4 spelers.

Zijn de spelregels ingewikkeld? – Nee, ons spel was met Franse kaartitels in het begin even wennen.

Is het spel geschikt voor volwassenen, kinderen of beide. – Geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder.
Zou je het meteen weer willen spelen? – Ja. Leuk onderhandelings spel.

Zou je het ook nog leuk vinden na 5 keer spelen binnen een week? – Nee, maar 1 avond een paar keer achterelkaar is geen straf.
Voor hoeveel spelers lijkt jou dit spel het beste geschikt? – minimaal 4.
Wat is het thema? – Zombie aanvallen overleven.
Wat vindt je van het thema ? – Thema is helemaal top en past perfect bij dit spel.

Was je elke keer weer snel aan de beurt? – Ja, je bent constant bezig met stemmen, onderhandelen, overtuigen en overtuigd worden.
Verveelde je je tijdens het spelen? – Nee.
Wat  vind jij van de speel duur? ( te kort, precies goed, te lang) – Precies goed.

Wat vind jij van de spel componenten? – De spelonderdelen zijn prima in orde.
Welk cijfer zou jij het geven ? (1 is slecht – 10 is goed) 7.5


Algemene gegevens.
Aantal spelers: 3-6
Speelduur: 60 minuten

 

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

 1. Klinkt als een leuk spel! Gaan jullie het nog ns spelen?

  Ik vind Zombiespellen sowieso wel leuk. Spelen jullie wel ns Zombies!!!! (ja die uitroeptekens horenbij de titel)?

  Laatst zag ik op Ebay het spel Last night on Earth, dat zag er ook wel interessant uit. Er zitten in ieder geval veel zombiepopjes bij, en dat is wat mij betreft al een pluspunt. Kent iemand dat spel?

  1. Michael wil het vast nog eens spelen, wellicht zelfs aanstaande dinsdag. We hebben afgelopen dinsdag Zombies (Mall of horror) en Zombies!!! gedaan. De meeste spelers vonden het eerste spel veel leuker dan het tweede spel. De duur van Zombies!!! is horror!!!

   Groet,

   Eef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.