Prestigelijst vierde kwartaal 2011

Het is weer zo ver: de eerste lijst van het nieuwe kwartaal staat er op! Kijken maar!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Prestigelijst

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

13 reacties

 1. Weer is er een nieuwe versie van de prestigelijst geuploaded. WIE staat er bovenaan? WIE staat er vlak boven jou? WIE zit er op je hielen? Als je je gezelschap vanavond niet op gezelligheid of spel uit wilt kiezen kunnen bovenstaande vragen je misschien helpen om de meest strategische zet te doen…

  Ik ben er vanavond in elk geval niet bij, dus als je wilt dat je punten tellen, weet je wat je moet doen!

  Veel plezier in elk geval!

 2. Voor iedereen die van de dagen rond kerst & nieuw nog scores heeft liggen is dit de laatste kans. Voor 12:00 moet ik alles hebben zodat vanmiddag het nieuwe lijstje op de site staat.

   

 3. Zoals gisteren al belooft nog wat feitjes…

  Kwartaal 4:
  De winnaar is dus Patrick! Hij heeft een mooie totaal van 81 prestigepunten bijeengesprokkeld en heeft dit met 10 verschillende bordspellen gedaan. Tweede was Michiel met 72,2 punten uit 7 verschillende bordspellen en derde was Elsie met 62,5 punten uit 13 verschillende bordspellen.

  Het hoogste gemiddelde aantal prestigepunten per avond is ook door Patrick (10 avonden) behaalt: 8,1. Op de voet gevolgd door Erik die in de twee avonden dat hij aanwezig was gemiddeld 8 punten wist te scoren. Sander (3 avonden) heeft de derde plek met 6,6 punten.

  We zijn benieuwd naar het lekkers, het liefst van eigen makelij!!

  De meest gespeelde spellen van kwartaal 4 waren 7 Wonders en Ticket to Ride (4 avonden), maar ook Discworld: Ankh-Mohr; Resistance; Tourney en Vanuatu waren populair (3 avonden).

  Er kwamen 6 nieuwe bordspelers een spel meespelen: Welkom André; Bjorn; Paul; Remy; Robin en Walter!

  BJ heeft het meeste spelletjes gespeeld: hij is 13 keer geweest.

  2011:
  De absolute winnaar van 2011 is Michiel met 278,83 prestigepunten. Tweede is Elsie met 268,67 en derde Erwin met 235,00 punten. Erwin had wel 4 avonden minder nodig om dit totaal bijeen te sprokkelen dan Michiel.

  Patrick heeft het hoogste aantal gemiddelde prestigepunten per avond met 7,77 punten, daarachter komen Erik met  een gemiddelde van 7,06 en Evert met 6,5 punten per avond.

  Elsie is afgelopen jaar het vaakst aanwezig geweest: 48 avonden.

  Het populairste spel van 2011 – het zal niemand verbazen – was Resistance. Het spel waarbij discussies de boventoon voeren is op 15 avonden gespeeld. Op de tweede plek komt 7 wonders (11 avonden) en Steam (10 avonden). Deze laatste potjes zijn bijna allemaal door Michiel gewonnen…

  Het kwartaalwinnaar met het hoogste aantal prestigepunten per kwartaal was Elsie in kwartaal 1 met 90 punten. Michiel kwam in kwartaal 2 tot 86 punten en Patrick heeft zowel kwartaal 3 als 4 met precies 81 punten gewonnen.

  Dat waren de prestigelijstfeiten voor 2011. Iedereen veel succes in 2012!

 4. Stippel je tacktiek voor vanavond vast uit…

  Wie worden je tegenstanders? Wie moet je zien te vermijden? Wie moet je eigenlijk zien te verslaan?
  Wanneer je het te moeilijk vindt om op grond van spel of andere spelers te kiezen, kan de prestigelijst misschien uitkomst bieden.

  cu!

 5. Patrick heeft intussen een aardige voorsprong opgebouwd en staat fier aan kop – nu maar hopen dat hij taart/cake kan bakken!!! Of zou het Michiel lukken om hem nog voor wat potjes Steam te interesseren? Wie weet kan onze grote Catan kampioen nog wel wonderen verrichten.

  Kortom: ook de laatste weken van het jaar zijn er genoeg redenen om naar de spelletjesavond te komen!

  Tot vanavond dus!

   1. Is een goed idee. Ik ken Steam verder niet en wil het wel een keer uitproberen. 14 December ben ik niet aanwezig, maar de maandag erop in de boekenhandel ben ik er wel weer bij.

    1. Ik wijd je graag een keer in. Vanavond is er nog een event bij Rob, zie in de agenda. Drie spelers present, je zou de vierde zijn, het zou best eens Steam kunnen worden. Zin om mee te doen?

     Verder denk ik dat woensdag 14 mijn laatste keer is deze maand, daarna kan ik niet meer. Maar hoe dan ook komt het volgend jaar wel een keer dan.

 6. Woensdagmiddag 12:00: de mogelijkheid voor het inleveren van scores van vorige week is weer gesloten. De punten zijn verdeeld en het bestand is geupload. Er blijken bewegingen zichtbaar in de subtop. Extra spelavonden bieden ongekende mogelijkheden om nog even een paar plaatsen te klimmen op de enige echte prestigelijst. Ook de komende weken blijken er enigen te zijn gepland – dus kijk regelmatig! BJ blijkt koploper in het aantal spelavonden en hij is daarmee naar de 3e plek geklommen. De grond wordt heet onder Michiel zijn voeten! Patrick lijkt redelijk veilig op plek 1, maar met twee of drie extra avonden kan dat natuurlijk zomaar veranderen!

  Houdt er bij je pogingen om plek 1 te bezetten op 31 december 24:00 wel rekening mee dat we iets lekkers – bij voorkeur zelf gebakken – van je verwachten!

  Tot vanavond weer.

  1. Ik heb Michiel 3 punten te weinig toegekend. In plaats van een 1e plaats en een 2e plaats voor Navigador waren er 2 2e plaatsen ingevuld. Michiels puntentotaal is dus 58,2 punten. Volgende week wordt dit automatisch bij de upload meegenomen.

 7. Patrick! Hij heeft met 8,8 prestigepunten verschil nummer 2 – zijnde Michiel – verslagen en is daarmee de onbetwiste winnaar van kwartaal 4 van 2011! Gefeliciteerd!

  Ben je benieuwd naar je eigen score? Kijk dan hier. Allerlei meer of minder interessante wetenswaardigheden over kwartaal 4 en het voorbije jaar volgen later nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.