NK Agricola – voorronde Hilversum – zo 11 okt

Spellenuitgever 999 Games en de landelijke spellenvereniging Ducosim organiseren op zondag 11 oktober in samenwerking met De Hilversumse Boekhandel een voorronde voor het Nederlandse kampioenschap Agricola.

Agricola is een uitdagend spel over het boerenbedrijf in de 17e eeuw. Iedere speler heeft aan het begin van het spel niet meer dan een houten huis en twee gezinsleden. De spelers beschikken over een scala aan mogelijkheden om door middel van huisuitbreiding, investeringen, akkerbouw en veeteelt een beter leven op te bouwen. Belangrijk is in de oogsttijd steeds voldoende voedsel te hebben voor alle gezinsleden. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten met zijn erf scoort en dit dus het beste heeft ontwikkeld, is de winnaar.

Agricola heeft vele internationale prijzen gewonnen waaronder in 2008 de prestigieuze Duitse Spellen Prijs. Het is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2009. Agricola staat op nummer één van de internationaal gerenommeerde spellenwebsite BoardGameGeek. Meer informatie over het Agricola kampioenschap en andere voorrondes is te vinden op de website van Ducosim.

De twee beste spelers van deze voorronde kwalificeren zich voor de landelijke finale op 15 november tijdens het Spellenspektakel in Zwolle. Iedereen is welkom bij deze voorronde, maar om kans te maken op een finaleplaats is het verstandig het spel van tevoren te hebben gespeeld. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef je snel op. Inschrijven voor de voorronde kan bij De Hilversumse Boekhandel, Ducosim of hieronder op deze site.

Locatie: De Hilversumse Boekhandel

Tijd: van 11:30 tot ongeveer 17:30 uur

Toegang: Deelname is gratis. Meld je van tevoren aan. Gratis koffie, thee en eenvoudige lunch (geschikt voor vegetariërs) voor deelnemers en aanhang. Het meebrengen van versnaperingen wordt op prijs gesteld.

Spelregels: Iedere speler speelt tijdens de voorronde twee keer Agricola. Tijdens het eerste spel wordt gespeeld met de eenvoudige kaartenset. Tijdens het tweede spel met de interactieve set. De twee spelers met de hoogste rang na twee spellen gaan door. Bij gelijke stand wordt gekeken naar de puntenscores van de spellen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. Hoi allemaal,

   In prinicipe moet je je voor woensdag inschrijven. Dus als je nog zeker wilt zijn van een plaatsje moet je je maar eens inschrijven (dit bericht is geen antwoord op voorgaand bericht van Elly, zij heeft zich gewoon ingeschreven).

    

   Groet,

   Eef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.