Datum bekend – Agricola NK voorronde Hilversum

De kogel is door de kerk, de beer is geschoten, de beste stuurlui staan, de schapen zijn over de dam enz. enz.

Op zondag 11 oktober zal de voorronde plaatsvinden voor het Nederlands Kampioenschap Agricola. Het wordt georganiseerd in de Hilversumse Boekhandel en de organisator zal binnenkort meer informatie bekend maken. heeft inmiddels meer info bekend gemaakt.

Je kunt je wel alvast inschrijven op de Brdspl site (- – bordspelgroep Hilversum), bij de Hilversumse Boekhandel of bij Ducosim.

Voor de (bord)spellenspelers die de afgelopen 2 jaar onder een steen hebben geleefd nog een korte uitleg over Agricola.

In Agricola leid jij het leven van een boeren gezin en het doel is dat je gezin aan het einde van het spel de meeste weelde bezit. In een aantal rondes kunnen je boer en boerin elk een actie uitvoeren. Elke actie staat op het bord of op een kaart beschreven. Zo kan je onder andere hout, steen, riet, leem verzamelen die je weer kunt inzetten om zaken te bouwen of te renoveren bijv. je boerderij uitbreiden/renoveren of hekken en stallen bouwen. Heb je hekken dan kan je dieren houden. Heb je meer kamers dan kan je denken aan gezinsuitbreiding. Je kan akkers ploegen en graan of groente verbouwen. Voedsel heb je weer nodig om aan het einde van een fase je gezin te eten te geven. Je kunt kleine en grote investeringen doen die het leven voor je gezin weer een stuk eenvoudiger maakt.

Het is een spel met veel mogelijkheden om je einddoel te behalen maar omdat je gezin in het begin klein is moet je keuzes maken en dat is knap lastig en aangezien je niet alleen speelt (kan trouwens ook) kan net die ene actie voor je neus worden weg gekaapt. Ook krijg je aan het begin 7 kleine investeringen- en 7 ambacht kaarten die voordelen op kunnen leveren maar dit bepaalt dan wel weer welke acties je uit moet voeren om er optimaal profijt van te hebben.

Al met al een heel erg leuk "krapte" spel!!

Dus doe mee op zondag 11 oktober en ken je het spel nog niet dan willen wij, de Hilversumse (bord)spellenspelers, het je graag uitleggen op een van de (bord)spelavonden in de Kei. (22 sept. 29 sept. of 6 okt. geef wel even door dat wij Agricola mee moeten nemen)

Extra info :

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Archief

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. De NK voorrondes in de Hilversumse boekhandel waren een daverend succes. Bij deze een pluim voor Judith en Evert (Hilversumse Boekhandel) en Ducosim voor het organiseren. Het was allemaal uitstekend verzorgd.

    Ook nog leuke (bord)spel spelers ontmoet o.a. van de spellenclub blauw uit Zwolle. Tjonge die zijn fanatiek 🙂

    1. Bedankt!

      We zijn erg welkom ontvangen en vonden het erg leuk om in Hilversum mee te doen aan de voorronde van Agricola. Dit was de reis helemaal waard en natuurlijk 2 van onze leden die ons vertegenwoordigen in de Finale 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.