Nederlandse spellenprijs 2011

We mogen weer stemmen om een winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2011 te bepalen. Voor diegenen die niet weten wat de Nederlandse Spellenprijs is, even een korte toelichting.

Elk jaar wordt door een vakjury een aantal spellen uitgekozen en daarna mogen wij, de (bord)spel spelers, onze stem uitbrengen op de drie spellen die wij het beste vinden. Je doet dit niet voor niks want er wordt een spellenpakket verloot bestaande uit de genomineerde spellen. Je komt via deze link op de verkiezingsite waar je een link kunt vinden naar een digitaal stembiljet.

Let op !! Je kunt stemmen tot 30 september 2011.

De genomineerden van 2011 zijn:

7 Wonders, een kaartspel voor 2-7 spelers over de ontwikkeling van beschavingen en wereldwonderen, ontworpen door Antoine Bauza, uitgegeven door Repos Productions.

Hanzesteden, een bordspel (kuch kuch kaartspel) voor 2-5 spelers over kooplieden en handelsroutes, ontworpen door Andreas Steding, uitgegeven door 999 Games.

Imperial 2030, een bordspel voor 2-6 spelers over grootmachten en conflicten, ontworpen door Mac Gerdts, uitgegeven door The Game Master.

K2, een bordspel voor 1-5 spelers over het beklimmen van deze beruchte berg, ontworpen door Adam Kaua, uitgegeven door White Goblin Games.

Lino, een bordspel voor twee spelers over het aanleggen van waardevolle rijen, ontworpen door Chislaine van den Bulk, uitgegeven door Giuoco.

Sun, Sea & Sand, een bordspel voor 2-5 spelers over de exploitatie van een vakantiepark, ontworpen door Corné van Moorsel, uitgegeven door Cwali.

Het Verboden Eiland, een bordspel voor 2-4 spelers over een gezamenlijke schattenjacht, ontworpen door Matt Leacock, uitgegeven door White Goblin Games.

Wizard, een kaartspel voor 3-6 spelers over het bieden op te behalen slagen, ontworpen door Ken Fisher, uitgegeven door 999 Games.

 


Ik heb van de genomineerde spellen al verschillende tijdens een bordspelavond gespeeld zien worden. Zelf heb ik 7 Wonders aardig wat keren gespeeld en ik blijf het een leuk en ongecompliceerd spel vinden en denk dan ook dat 7 Wonders hoog gaat eindigen. Hansa Teutonica, sorry Hanzesteden heb ik ook een paar keer met veel plezier gespeeld en ook deze zal volgens mij hoog eindigen. Verder zijn Lino en Sun, Sea & Sand van Nederlandse makelij en hebben in mijn optiek een klein streepje voor op de rest.

Ik ben erg benieuwd wat jullie, de (bord)spel spelers, van de overige spellen vinden en welk spel er volgens jullie met de hoofdprijs vandoor zal gaan.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

 1. Voor de liefhebbers die het nog niet wisten/weten, de uitslag is als volgt:

  1. Hanzesteden
  2. 7 Wonders
  3. Het Verboden Eiland
  4. Wizard
  5. Imperial 2030
  6. K2
  7. Lino
  8. Sun, Sea & Sand

  Ik had het bijna goed 7 Wonders had ik op 1 gezet 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.