"Find IT" met centrifugale krachten

de familie FindIT

Denk je dat je alles al wel zo'n beetje hebt gezien in de spel en puzzel scene, nee dus, kom je het volgende tegen: een doorzichtige plastic buis gevuld met gekleurde kunststof korrels, waar allerlei voorwerp(jes) tussen zitten die je dan moet zien te vinden. GENIAAL!!! Dit spel/puzzel heet FindIT en is in verschillende smaken te verkrijgen. In het begin denk je nog Bleuh dat is veel te gemakkelijk, totdat je er achter komt dat de zwaardere voorwerpen meer in het midden van de buis gaan zitten. Voor bijvoorbeeld de knikker, vleugelmoer, bout, steen en muntje moet je erg veel moeite doen om die aan de buitenkant te krijgen.

Ik weet niet welke natuurwetten verantwoordelijk zijn voor dit gedrag. Wat ik wel weet is dat je zonder het te merken met de buis aan het schudden en draaien bent geslagen, om dat ene rot muntje te voorschijn te krijgen 🙂

Mocht het je lukken om het muntje aan de buitenkant te krijgen (mij nog maar een keer gelukt) en kun je het jaartal op het muntje lezen, ga dan naar de FindIT site. Na het invullen van de juiste gegevens valt er een prijzenpakket te winnen.

Op de FindIT site worden ook andere spelvarianten beschreven (in de Engelse sectie) zoals:

  • Speed Rounds: Use a timer and see how many items you can find in 30 seconds or other amounts of time.
  • Rewards: Assign each item a monetary amount (or use a point system) and see how many items you can find within 30 seconds.  Penny is the hardest to find,so it could be .25 cents and say .10 for the top hat and .05 cents for other items.
  • Story Time: Also using a timer everyone can take turns telling a story for each item they find.  At the end whoever remembers the most items from someones story wins.
  • Find the Letter: Decide on a letter and see how many items you can find that start with that letter.

Erg leuk en ongecompliceerde spel/puzzel voor de donkere Sinterklaas Kerst decemberavonden. Je kunt het in je eentje of met meerdere spelers spelen. En ben je uitgekeken op FindIT dan kan je het altijd nog als kunstvoorwerp op je kast zetten 😉


Disclaimer: De review versie is beschikbaar gesteld door University Games

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.