Wie gaat er naar het spellen spektakel (2007)?

Spellenspektakel 2007

Nee de spellenspektakel is dit keer niet in Eindhoven maar in Zwolle. De reistijd maakt voor de bordspel spelers uit Hilversum niet zoveel uit. Het is meer een soortement van psychologische barrière voor ons Hilversummers, het noorden of Zwolle klinkt zo ver weg. Afijn nu dus in Zwolle in de IJsselhallen, op 23 tot en met 25 November. Volgens de site zijn ze de grootste van de Benelux, uiteraard zijn er grotere in Europa denk hierbij aan Spiel in Essen, maar er schijnt genoeg te doen te zijn 🙂

Er worden toernooien georganiseerd o.a. Magic, NK Pinguïn, NK Carcassonne, NK Kolonisten, Gameforce, Legacy e.d.

(Bord)spel demonstraties door leveranciers en uitgevers. bijv. QWG is er met een grote stand EN Ruud (een frequente speler in ons Hilversumse (bord)spel groepje) demonstreert voor QWG enkele van hun spellen.

Er is een verenigingsplein (eigen zaal) met verschillende verenigingen en non-profitinstellingen waarmee je een spel kunt spelen of meer informatie over (bord)spellen of de verenigingen zelf kunt krijgen.

O en ze gaan nog een wereldrecordpoging doen om zoveel mogelijk tantrix stenen aan elkaar te leggen, nu maar hopen dat er geen dieren zijn die roet in het eten gooien bijv. een mus 😉

 

Waar: IJsselhallen Zwolle
Wanneer: 23- 25 November (2007)
Toegansprijs: 12 euro per dag (11 euro in voorverkoop)
Extra info: Brochure

 

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

 1. Ik was er dus zaterdag en mijn eerste reactie is niet echt positief.

  Er waren weinig spellenwinkels waar je tegen aantrekkelijke prijzen (lees goedkoop) iets kon kopen. De meeste zalen waren ongezellig leeg het was absoluut niet druk iets meer mensen was gezelliger geweest. Ook de aankleding van het geheel was erg saai. Aanbod van nieuwe (voor mij) interessante spellen was gering, op een gemiddelde Ducosim zaterdag speel ik meer nieuwe spellen dan hier en is het bij Ducosim gezelliger.

  Was er dan niets leuk? Jawel:

  • Ruud die spellen demonstreerde op de kleine maar drukke en gezellige QWG stand. De QWG stand had topspellen zoals Yspahan, Taj Mahal, Vorsten van Florence, Caylus, Amyitis e.d. in het demonstratie assortiment. Ruud deed het trouwens erg goed als spel demonstrateur (duim omhoog).
  • Ik heb op de QWG stand El Capitan gespeeld.
  • De ruimte van Ducosim (in eerste instantie een beetje leeg) waar iemand mij Hamburgum heeft uitgelegd en Cuba heeft laten zien. Er was echter niemand die op dat moment de spellen wou spelen 🙁  In dezelfde ruimte was Rebekka zeer actief en druk met het uitleggen en laten zien van wat BSW (Brett Spiel Welt) is. Ze was zo druk dat ik alleen even gedag heb kunnen zeggen.
  • Ik heb gesproken met twee spelontwikkelaars die mij hun spel hebben uitgelegd. Het ene was een evenwichtsspel en het andere spel het transporteren en verhandelen van diamanten. Grappig.
  • Ik heb Khet het laserspel gespeeld, een lastig schaak-achtig spel met spiegels en lasers, ik heb hier jammer genoeg het geduld niet voor.

  Het viel mij toch een beetje tegen, ik denk niet dat ik hier volgend jaar weer naar toe ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.