Tide of Iron afgelopen weekend

TOI

Wouter en ik hebben op een zaterdagmiddag Tide of Iron gespeeld. We hebben het scenario "Road to Ruin" gespeeld, omdat Wouter een keer met veel tanks wilde spelen, dit is wel gelukt dacht ik zo, want de Duitsers hadden 4 Tiger I en 5 Panzer IV– en de Amerikanen 6 Sherman M4A1 tanks. Al dit moois werd gespeeld op 12 borden waarbij de speel tafel maar net groot genoeg is om ook alle kaarten en "tokens" kwijt te kunnen.

TOI componenten

Wouter speelde de Duitse zijde (Jawohl) en ik de Amerikaanse.

 

TOI bord en componenten

 

 

In de eerste beurt "Turn" hakte Wouter meteen twee van mijn Sherman M4A1 tanks zonder veel moeite in de pan. Dit komt aardig overeen met de werkelijkheid want in de 2e wereldoorlog hadden de Duitsers kwalitatief betere tanks, de Tiger I tanks waren zelfs zo goed dat de guns op de Sherman M4A1 tanks ze met veel moeite konden vernietigen, terwijl de Duitsers de Shermans met groot gemak kapot konden knallen. De Shermans hadden 2 voordelen ze waren snel en met veel.

Toi tanks

Ik had het in de eerste ronde eigenlijk al opgegeven en dacht dat het spel in de derde ronde wel afgelopen zou zijn, maar ik kon gelukkig met mijn genie troepen uitgerust met antitank wapens een Tiger I uitschakelen en ik had veel geluk met het dobbelen tijdens de battles tussen mijn overgebleven Shermans en de Panzer IV tanks. Het hielp ook niet dat Wouter zijn soldaten in de vrachtwagens had geladen en ze daar pas op het eind heeft uitgehaald. Uiteindelijk hebben we vier uur gespeeld en heb ik de Duitsers (met moeite en een grote dosis geluk) tegen kunnen houden.

Tide of Iron is een geweldig spel en de volgende keer (en die komt er zeker) spelen we dit scenario nog een keer en draaien we de rollen om zodat ik de Duitsers speel en Wouter de Amerikanen.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. Dit is de tekst die bij het scenario zit, leuk detail het speelt zich af in Nederland.


    Meijel, The Netherlands, 27-30 October 1944

    Initially surprised by the German 9th Panzer Division attacking out of the fog, the U.S. 7th Armored Division’s Combat Command A launches a counterattack that stabilizes the front. The 7th suffers so many casualties that it is then moved to a quiet sector in the Ardennes to rest and refit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.