(Te)veel Bordspellen nieuws?

   

Wil je op de hoogte blijven van al het (bord)spel nieuws? Wil je op een (bord)spelavond de laatste feitjes even haarfijn aan een ander uit kunnen leggen? Wil je als de grootste (bord)spel nerd bij je vrienden en familie te boek staan?

Zoek niet verder! BoardGameGeek heeft nu een nieuws sectie waar je al het laatste nieuws op (bord)spel gebied kunt vinden. BoardGameGeek News.

In feite gaat het om een soort van overname van BoardGameNews door BoardGameGeek. Het vroegere BoardGameNews was namelijk sinds eind 2010 niet meer bereikbaar dit omdat er grote problemen waren met de webserver en software. De eigenaren van BoardgameGeek hebben aangeboden om de nieuws sectie te hosten op hun website. De eigenaar van BoardGameNews (W. Eric Martin) heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt omdat hij zelf aan geeft dat hij liever schrijft over (bord)spellen dan dat hij een webserver moet beheren.

De nieuws sectie heet dus BoardGameGeek News.

Er is meer……

Maar dit is nog niet het einde van het verhaal, BoardGameGeek heeft strikte regels over het publiceren van reviews door "Professionele" reviewers. BoardGameGeek vindt namelijk dat de spelers zelf moeten aangeven wat ze van een (bord)spel vinden en dat BoardgameGeek medewerkers zelf geen waarde oordeel, in de vorm van een review, aan een spel mogen geven. Dus het onderdeel met reviews wat op BoardgameNews werd gepubliceerd komt dus niet meer voor op BoardGameGeek News. Derhalve zijn een aantal van de BoardGameNews reviewers voor zichzelf begonnen. Hun website heet "The Opinionated Gamers".

Uit BoardGameNews zijn dus 2 nieuwe websites ontstaan waar je dagelijks nieuws, feitjes, reviews en wetenswaardigheden over (Bord)spellen kunt vinden. Voor ons de (bord)spel spelers volgens mij een een win-win situatie.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.