Struggle of Empires

Struggle of empires

Nieuw nieuw (nou ja niet echt nieuw het bordspel bestaat al een paar jaartjes, maar wel nieuw nieuw voor mij) Struggle of Empires.

Struggle of Empires is een bordspel die je niet zomaar even tussendoor speelt. De speelduur is volgens BGG +/- 3 uur maar omdat dit voor mij een nieuw bordspel is, en volgens mij kennen mijn spellenbroeders en zusters het bordspel ook nog niet, zal het eerste spel zeker 4 uur gaan duren. Het is geschikt voor 2 tot 7 spelers, 2 en 3 kan maar meer spelers is beter.

Het is even slikken maar na de handleiding (Engels, Duits en Frans) een paar keer grondig te hebben gelezen vallen de spelregels uiteindelijk erg mee (een paar plaatje meer bij de uitleg zou erg welkom zijn geweest)

Het bordspel is een combinatie van een beetje politiek en veel oorlog, het gaat erom zoveel mogelijk je invloed in Europa (18e eeuw) en zijn kolonieen uit te breiden. Hierbij moet je samen met andere spelers allianties vormen. Voor het in bezit nemen van landen heb je legers nodig die moet je bouwen en dit kost uiteraard geld. Ook moet je bevolking groot genoeg zijn om je nieuwe legers te bouwen en dit moet zomin mogelijk onrust veroorzaken. Legers en forten kan je alleen verplaatsen naar je koloniën als daar jouw marine aanwezig is en O ja vergeet de lokale bevolking niet. Dus veel mogelijkheden waarmee je een uitdagende spelmiddag(avond) tegemoet kunt zien.

Wie wil dit spel een keer spelen ??

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. Ik heb versie 1.3 van de player aid voor Struggle of Empires toegevoegd. In de oude versie zaten 2 critical errors en wat type fouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.