Stichting Nederlandse Spellenprijs 2007

Stichting nederlandse spellenprijs 2007

Wat wordt het Spel van het Jaar 2007? Dat is de openingszin op de verkiezing website van de Nederlandse spellenprijs. Elk jaar wordt door een vakjury een aantal spellen uitgekozen en daarna mogen wij, de (bord)spel spelers, onze stem uitbrengen op de drie spellen die wij het leukst vinden. Ik zou zeggen doe lekker mee want ze verloten een spellenpakket met de genomineerde spellen, aan iedereen die voor 1 oktober een stem uitbrengt. Je komt via deze link op de verkiezingsite waar je een link kunt vinden naar een digitale stembiljet.

De genomineerden van 2007 zijn:

 • Arkadia, een bordspel voor 2-4 spelers over de groei van een middeleeuwse stad. Ontworpen door Rüdiger Dorn, uitgegeven door Ravensburger.
 • De Kathedraal, een bordspel voor 2-4 spelers over de bouw van een imposante kathedraal. Ontworpen door Michael Rieneck & Stefan Stadler, uitgegeven door 999 Games.
 • De Vorsten van Florence, een bordspel voor 2-5 spelers over wetenschap, kunst en cultuur tijdens de Renaissance. Ontworpen door Wolfgang Kramer, Richard Ulrich & Jens Christopher Ulrich, uitgegeven door QWG Games.
 • Factory Fun, een bordspel voor 2-4 spelers over de logische opbouw van een fabriek. Ontworpen door Corné van Moorsel, uitgegeven door Cwali.
 • Mr. Jack, een bordspel voor 2 spelers over een vluchtende crimineel en een speurende detective. Ontworpen door Bruno Cathala & Ludovic Maublanc, uitgegeven door Hurrican (distributie Hodin).
 • Pompen of Verzuipen, een kaartspel voor 3-5 spelers over hoge waterstanden en watertrappelen. Ontworpen door Stefan Dorra, uitgegeven door PS Games.
 • Shogun, een bordspel voor 3-5 spelers over de verovering van Japanse provincies. Ontworpen door Dirk Henn, uitgegeven door Queen Games (distributie Hodin).
 • Taj Mahal, een bordspel voor 3-5 spelers over macht en invloed in het oude India. Ontworpen door Reiner Knizia, uitgegeven door QWG Games.
 • Thurn und Taxis, een bordspel voor 2-4 spelers over de aanleg van postkoetsroutes. Ontworpen door Karen en Andreas Seyfarth, uitgegeven door 999 Games.

Ik zelf denk dat de Kathedraal, Arkadia en Factory fun kanshebbers zijn. Mijn eigen favorieten zijn Shogun, de Vorsten van Florence en de Kathedraal.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

 1. in het kader van niet geschoten, enzovoort, heb ik mijn stem uitgebracht. ik win wel ‘es wat, weet je. en dat komt natuurlijk¬†vooral omdat ik meedoe met dit soort dingen.

  Arja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.