Solihull bordspel weekend – 2008

stoneage

Vrienden van mij organiseren elk jaar in augustus een (bord)spel party waarbij een lang weekend (vrijdagavond tot maandagavond) alleen maar (bord)spellen worden gespeeld dwz ze nodigen al hun bordspelspelende vrienden uit, en die komen dan met hun slaapzakken en (bord)spellen en bier en gezelligheid. Een hoeveelheid van 20 spelers om en in hun huis is normaal. Je kan dus altijd wel iemand vinden die een (bord)spel wil spelen.

Dit jaar heb ik samen met mijn vrouw het spektakel ook bezocht? Helaas is de party niet naast de deur maar wordt het bij hun thuis in Solihull (naast Birmingham) gehouden. Het was de moeite van het reizen waard. Leuke en interessante mensen ontmoet (de meesten zijn ’s ochtends alleen te mobiliseren met een bordje eten), veel (voor mij) nieuwe spellen gespeeld en heel erg veel lol gehad.

Spellen die ik zoal heb gespeeld zijn:

Stone Age: (wordt door 999 games binnenkort uitgebracht onder de naam "Stenen Tijdperk") een leuk spel waarbij je kunt dobbelen voor je resources en met het slim uitspelen van je mensen krijg je meer dobbelstenen. Een licht verteerbaar spel.

Agricola: Even door de regels heen bijten en dan speel je een topspel. Volgens mij het spel van 2008.

Galaxy Trucker: Ruimteschip bouwen en hiervan zoveel mogelijk het eind laten halen. Hilarisch.

Container: Kopen en verkopen van goederen in containers. Met mooi vorm gegeven containerschepen. Als je van kopen, verkopen en bieden houdt dan is dit een spel die ik je kan aanraden.

Roborally: Blijft leuk om met die robots rond te rijden.

Rail Road Tycoon: Met treinen goederen transporteren tussen steden waarbij je zonder het aanleggen van rails geen treinen kunt laten rijden.

Cutthroat Caverns: Je komt met je medespelers monsters tegen die je moet verslaan, dus samenwerken maar intussen moet je ook proberen om je medespelers te verzwakken en uiteindelijk uit te schakelen want er kan er maar 1 de winnaar zijn. Als je niet de juiste balans tussen samenwerken en tegenwerken vindt dan verslaan of de monsters of je tegenstanders je. Met de juiste spelers een gaaf spel om te spelen.

En nog een aantal filler games.

(Ons tentje is die helemaal onderop de foto)

Solihull camping

 

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.