RoboRally

 RoboRally

Stom stom stom (ik sla hand tegen voorhoofd) waarom heb ik 10 jaar geleden mijn versie van RoboRally weggegeven? Niemand in mijn vrienden kring vond het een leuk spel dus niemand wou het met me spelen vandaar, maar geef nooit een spel weg als je het zelf wel leuk vind. 

RoboRally is een spel voor maximaal 8 personen euh ik bedoel robots, en hoe meer robots hoe meer kans dat je elkaar dwars gaat zitten, dus meer is beter. 

Je speelt RobotRally op een aantal losse borden die je aan elkaar kan leggen. De borden zijn voorzien van allerlei hindernissen zoals muren, eindeloze putten, transportbanden, duwers, olievlekken, lasers e.d. Op deze borden worden vlaggen neergelegd bijv. 1 t/m 3, de bedoeling is dat je met je robot alle vlaggen in volgorde bezoekt en wie de laatste vlag als eerste bereikt die heeft gewonnen. 

Je krijgt negen kaarten op deze kaarten staan instructies voor je robot zoals rechts, links, 1 of meerdere stappen vooruit, achteruit en omdraaien.  

RoboRally instructie kaarten

Je mag 5 van de 9 instructie kaarten gesloten op tafel neerleggen, iedere speler keert tegelijk de eerste kaart om, op elke kaart staat een waarde en de speler met de hoogste waarde mag zijn robot deze instructie uit laten voeren. Vervolgens voeren afhankelijk van de waarde op hun kaart de spelers de instructies voor hun robot uit. En daarmee begint het grote chaos, iedereen begint namelijk op dezelfde plaats en robots die dezelfde kant op gaan duwen de robots die in hun wegstaan vooruit. Spelers zien zo hun zorgvuldig opgebouwde instructie reeks voor hun robot volledig de soep in lopen. Elke robot heeft ook nog een "laser" aan boord en hiermee schiet je op de robot die zichtbaar is voor jouw robot, afstand is geen belemmering alleen muren kunnen een laser tegenhouden.

Voor elke laser schade krijg je een schade fiche (token) elk schade fiche zorgt ervoor dat je 1 instructiekaart minder krijgt. De 5e schade fiche leg je op je laatst neergelegde instructiekaart waarmee deze vast komt te liggen, de 6e schade fiche op de een na laatste enz. De vastgelegde instructie kaart(en) moet je echter in elke ronde wel uitvoeren. Het is met veel schadepunten bijna onmogelijk om met je robot nog ergens te komen. Door een beurt op te offeren kan je je schade punten verwijderen. 

Je hebt drie levens en bij het vallen in een bodemloze put of wanneer je van het bord rijdt verlies je 1 leven. Na verlies van je derde leven is je robot onherstelbaar beschadigd en is voor jou het spel afgelopen, de overige spelers proberen het spel af te maken.

Leuk met veel spelers want dan is het lekker chaotisch en kan je proberen elkaar zoveel mogelijk te raken, gaat het mis en moet je opnieuw beginnen dan is het wel moeilijk om de speler die voorop ligt weer in te halen. 


Aantal spelers: 2-8 

Speelduur: 30 tot 120 minuten.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.