Prestigelijst eerste kwartaal 2012

Berichten die gerelateerd zijn aan de prestigelijst van het eerste kwartaal 2012

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Prestigelijst

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

15 reacties

 1. De eerste prestigelijst van 2012 is een feit: de punten zijn toegekend, de strijd is geopend!

  Wel liep ik meteen tegen een dilemma aan: ik heb van iemand te horen gekregen dat deze 2 potjes had gewonnen, wie tweede was en verder meespeelden kon deze persoon niet zeggen. De overige mensen van de betreffende tafel hebben verder geen melding gedaan – en hebben dus ook geen aanwezigheidspunten gekregen. Ik vind dit nogal in strijd met de geest van onze spelletjesavonden, het lijkt mij een kleine moeite om de naam van je medespelers te vragen wanneer je die niet mocht weten en deze door te geven.

  Dus, vanaf heden nog wat duidelijker geformuleerd: wil je prestigepunten claimen, mail mij dan met de naam van alle spelers, het gespeelde spel én de nummers één en twee.

 2. Wanneer je de prestigelijst bekijkt is vanavond alles mogelijk:

  * bouwt Elsie haar voorsprong verder uit zodat ze volgende week met een gerust gemoed kan gaan skiën?
  * gaat Remy laten zien dat je geen tijden bij DE club hoeft te zijn om de prestigelijst aan te voeren?
  * gaat Judith bewijzen dat je ook met een 'kinderhandicap' toch hoge ogen kunt gooien?
  * of gaat onze wereldkampioen op de club wat van zijn talenten ten beste geven?

  Wie weet, ik heb er al weer zin in in elk geval!

  CU

 3. Aangezien ik volgende week met vakantie ben een snelle update van de prestigelijst. Let op: de punten van het 'resistancegroepje' zitten er nog niet bij, aangezien ik die nog niet ontvangen heb. Het kan dus zijn dat je nog wat stijgt of daalt op de roemrijke ladder…

  Alle uitslagen voor volgende week kunnen gewoon gemaild worden.

 4. We hebben weer een nieuwe nummer 1 in de prestigelijst. Gaat zij deze laatste maand alle tegenstanders voor blijven of is na vanavond de stand weer compleet anders? We zullen het zien.

  Overigens krijg ik de laatste tijd niet van alle tafels uitslagen door. Dat vind ik zelf wel jammer, dus mail ze even!  Tot vanavond!
   

 5. De top 3 van de prestigelijst is weer veranderd. Het blijft spannend deze laatste weken van kwartaal 1. Van de top 3 heeft zich ook maar 1 speler aangemeld voor vanavond, dus er blijft van alles mogelijk….

 6. Alle gegevens die ik heb gekregen zijn verwerkt….

  van vorige week uitslag van 1 tafel
  van zondag uitslag van 2 groepen

   

 7. Van vorige week heb ik alleen de uitslag van mijn eigen tafel binnen. Niet erg motiverend om op deze manier de prestigelijst te verzorgen. Wellicht dat intussen de 'vaste kern' zodanig is veranderd dat een prestigelijst niet meer gewenst is? Of vindt het gros van de mensen het teveel moeite om de score naar mij te mailen?

  Ideeën hoe we dit op een andere manier kunnen doen zijn welkom (in aanvulling op de poll).

  Op deze manier blijf ik het in elk geval niet bijhouden, want daarvoor kost het net te veel werk.

 8. Er is gestreden met open vizier en met wisselende opponenten en uiteindelijk is er 1 de sterkste van het kwartaal.

  De trotse winnaar is:             Elsie (hoera hoera voor mij!) – ik tracteer nog wel, maar niet vanavond

  De laatste 2 weken was voor haar (in dit geval dus mij) net genoeg om Michiel voorbij te streven (met dank aan Gemmy voor het winnen van Steam vorige week!). Hieronder nog enkele wetenswaardigheden.

  * Plaats 1 Elsie 56,8 (11) – Plaats 2 Michiel 53,7 (10) – Plaats 3 Gemmy 42,5 (8)
     Gemiddelde punten/avond: Gedeeld eerste: Nanda & Rob (10p) – Plaats 3: Dave (8p) (allen maar 1x geweest)
   
  * Meest aanwezig: Elsie & Elly (11 avonden)

  * Nieuwe spelers die dit kwartaal zijn langs geweest:
     Jessey, Jochem, Leonard, Mark, Marleen, Niels en Roy. Welkom!

  * Populairste spellen:
     Steam (4x), Temple of Horus (3x), Beverbende (2x), Galaxy Trucker (2x), Ticket to ride (2x)

  * Nieuwe spellen die dit kwartaal zijn gespeeld:
     Hamsterrolle, Hawaii, Patriziërs, Quarriors, Taluva, Temple of Horus
   

  Voor degenen die van grafiekjes houden:

  Wat mij betreft is dit meteen het einde van de prestigelijst. Ik heb geen echte ideeën gehoord over hoe we de prestigelijst anders kunnen aanpakken dan nu het geval is. Van een speler als Erwin (die er bijna altijd is) zijn 4x aanwezigheid en score doorgegeven. En het aantal mensen dat scores doorgeeft wordt steeds kleiner. Dat maakt dus dat het allemaal niet bijster representatief is. Mocht er iemand nog een goed idee hebben dan is het welkom en anders ga ik gewoon de analen in als de laaste prestigelijstwinnaar (leve mij, eeuwige roem!)
   

   

  1. Dat is inderdaad dan eeuwige roem, want als die lijst niet meer representatief is, heeft het ook geen zin. Trouwens ongelukkig ennetje vergeten: analen i.p.v. annalen. ;-).

  2. Ik begrijp je gevoel over de prestigelijst. Voor mij is een spelavond simpelweg gezelligheid op het moment, en of ik meer of minder win in vergelijking met anderen op de lange termijn maakt mij persoonlijk weinig uit. Vooral omdat iedereen totaal andere spellen speelt. De laatste maanden heb ik vooral (semi) cooperatieve spellen gespeeld als: Shadows, Flashpoint en The Resistance. Logischerwijs had ik hiermee veel punten behaald, wat niet eerlijk af te zetten is met mensen die alleen competitieve spellen spelen. Dit heeft er in geresulteerd dat ik niet de eindscores van mijn tafel mail. Hopelijk ben ik niet een grote factor geweest in de dalende motivatie bij het onderhouden van de prestigelijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.