Patchistory unboxed een eerste indruk

Rahdo Runs Through deed een video review en is enthousiast (als je het met 3 of 4 spelers speelt), het spel stond op de plank van Vendetta Spellencentrum in Hilversum en ik had nog geen Civilization spel in mijn collectie. Een ideale excuus combinatie om dit spel aan te schaffen.

Zoals je aan de foto’s kunt zien bestaat het spel uit veel componenten en de kwaliteit is goed. Ik heb de handleiding gelezen en ik denk dat Rahdo in zijn Runs Through video gelijk heeft, Patchistory is met zijn huidige regels niet geschikt voor 2 spelers. Maar met 3 of 4 spelers zit er veel leuks in. Het spel bestaat uit bieden, slim plaatsen van nieuw verworven kaartjes, resource management, arbeiders plaatsen, geheime opdrachten, ontwikkelingshulp, samenwerkingen aangaan, soortement van oorlog, samenwerkingen verbreken en in het geheim stemmen om punten voor je geheime opdracht te krijgen.

Dus er zit veel heel veel mechanismen in dit spel en toch voelt de handleiding gestroomlijnd aan geen onverwachte wendingen in de regels of teveel regels.

Mijn eerste indruk van de componenten en de regels zijn zeer positief. Als Patchistory is gespeeld dan komt hieronder mijn definitieve mening en wellicht de mening van mijn medespelers.

IMG_20150511_204531 IMG_20150511_204255 IMG_20150511_204049

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.