Online een bordspel spelen

Te lang online spelen

Soms heb je van die momenten, je hebt (te)veel tijd, en dat ene nieuwe spel zit je al weken vanuit de kast aan te staren. Je mailt je (bord)spel vrienden voor een meeting maar niemand heeft tijd want de buitenlandse zomerzon is sterker, de kinderen zijn ziek, de verbouwing gaat voor of ze hebben gewoon geen tijd. Tja wat dan ?

Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om je maandelijkse portie (bord)spel plezier binnen te krijgen. Je kan namelijk ook Online een (bord)spel spelen. Je moet echter niet vies zijn van een beetje Engels of Duits want de meeste spellen worden in een buitenlandse taal uitgelegd en gespeeld. Ik zal er een paar uitlichten met, vind ik, leuke spellen.

Online Bordspel sites:

BrettSpielWelt     BrettspeilWelt

Dit is de (de) website voor de zogenaamde "Eurogames" ofwel (bord)spellen volgens de Duitse speelstijl. Op deze site kan je onder andere het volgende realtime spelen;  Funkenschlag, Carcassonne, Saulen der Erde (De Kathedraal), Caylus, Sint Peterburg, Notre Dame, Ra enz. enz. Je kan hier gratis en voor niets met andere spellen liefhebbers top spellen spelen. De gebruikersinterface is niet voor alle spellen even gebruikersvriendelijk dus het lezen van de handleiding voordat je gaat spelen is erg aan te raden.

  • Realtime, gratis, Duits/Engels talig, offline client, groot aanbod van spellen, gebruikers interfaces niet altijd even duidelijk.

Yucata    Yucata logo

Dit is een van de zogenaamde "Play by e-mail" of "Play by Web" (bord)spel met Web Interface waarbij je niet realtime met de andere spelers een (bord)spel speelt maar dat na jouw beurt een mail bericht naar de andere speler wordt gestuurd zodat deze weer op het (web) zijn beurt uit kan voeren of dat de spelers af en toe controleren of ze al weer aan de beurt zijn. Het voordeel van deze speel methode is dat je niet afhankelijk bent van tijdzones of aanwezigheid van andere spelers en je hebt meer tijd om jouw zet uit te denken. Nadeel is dat een spel soms wel weken of langer kan duren. Op Yucate zijn o.a. de volgende spellen te spelen; Atta Ants, Hacienda, Mauer Bauer, Kahuna.

  • Play by Web, gratis, Duits/Engels talig, gast account mogelijk om langer te spelen is account vereist.

BoardGameGeek    BoarGameGeek logo

Nog een voorbeeld van een "Play by e-mail" (bord)spel met een Web Interface. In dit geval is het een onderdeel van de BoardGameGeek site. Er is maar 1 spel die je kan spelen en dat is Eufraat en Tigris. Ik heb dit gespeeld en de gebruikersinterface is goed, je beurten worden via mail aan je door gegeven.

  • Play by Web, gratis, Engels talig, account vereist.

SpielByWeb

Nog een "Play by e-mail" of "Play by Web" (bord)spel site. Op Spiel By Web zijn o.a. de volgende spellen te spelen; Santiago, Hacienda, Adel verplicht, Tikal, Wallenstein en Reef Encounter.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. Op SpielByWeb kan je Santiago spelen. Ik heb een spel geopend en er kunnen nog 2 spelers mee doen. Als je mee wilt doen kan je een mail sturen aan onderstaand mailadres dan stuur ik je de naam en het wachtwoord van het door mij aangemaakte spel.

    mail adres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.