Nichtlustig en Lemming Maffia

De tekeningen in het spel NichtLustig en het spel Lemming Maffia zijn erg grappig en goed getekend. Nu blijkt (door intensief Internet speurwerk = Google) dat de tekenaar van beide spellen 1 en dezelfde is. De spellen zijn gebaseerd op de (Web)Comics van de cartoonist Joscha Sauer.

Joscha Sauer heeft een goed uitziende website waarop je de meeste van zijn cartoons kunt bekijken. De website heet Nichtlustig.

Lemming Maffia?

In de cartoons van Joscha Sauer komen verschillende karakters voor waaronder de Lemmingen. In deze cartoons proberen de Lemmingen zichzelf op allerlei (soms creatieve) manieren zo snel mogelijk om zeep te helpen. In het spel Lemming Maffia is het niet anders, echter zijn het in dit geval 6 maffia lemmingen in verschillende kleuren. Het is een soortement van racespel waarbij je met behulp van dobbelstenen de lemmingen over een spoor op het bord verplaatst. Op het spoor staan actievelden zoals een maffia limousine waarbij je velden vooruit gaat of betonblokken die de lemmingen hinderen (leuk detail is dat je de betonblokken aan de voeten van de lemming klikt). Daarnaast heb je opdrachtkaarten en moet je in het geheim met gekleurde wedkaarten op de Lemmingen wedden waarvan jij denkt dat die het eerst in het water springen. Een erg leuk en ongecompliceerd dobbel gok spelletje.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.