Nederlandse versie Galaxy Trucker

Galaxy trucker

Goed nieuws. QWG gaat begin augustus een Nederlandse versie van Galaxy Trucker op de markt brengen. In Galaxy trucker moet je een ruimteschip bouwen en als dit gelukt is dan moet je met dit ruimteschip door de gevaarlijke ruimte heen vliegen om hem zo compleet mogelijk op zijn plaats van bestemming af te leveren. O en je ruimteschip bestaat uit dubieuze bouwmaterialen zoals bijv. rioolpijpen. Ongelukken met meteorieten, smokkelaars, piraten en dergelijke zijn onvermijdelijk, dus is je ruimteschip niet degelijk gebouwd dan is het maar de vraag of je het überhaupt haalt. Het bouwen van het ruimteschip is het leukst en de ruimtereis zelf een spannende afsluiting.

Iedereen die dit spel heeft beoordeeld is zeer positief over Galaxy Trucker. Lijkt mij ook een heel leuk spel.

Ik zal als ik het spel in mijn bezit heb een uitgebreid verslag schrijven hoe je Galaxy Trucker moet spelen. Iemand nog interesse om dit spel te kopen en aan mij kado te geven 😉

Op de Obsessed with Gaming site staat een Engelse video introductie, uitleg en beoordeling.

 


Hieronder een grappige tekst over dit spel die staat op de QWG site:

De Verenigde Intergalactische Compagnie (Kamer van Koophandelnr: 87865456562a, afgekort: V.I.C.) is een interplanetaire bouwonderneming, die rioolsysteemen en goedkope woonhuizen bouwt op de minder ontwikkelde planeten van het heelal. Gedurende vele jaren bevond de V.I.C. zich op het randje van faillissement: het transporteren van bouwmaterialen naar de uithoeken van het heelal (de zogenaamde Periferie), waar haar diensten het meest gewenst zijn, vormt nu eenmaal een riskante business.

De onderneming werd gered doordat enkele directieleden een visioen hadden. In plaats van het verschepen van bouwmaterialen naar de Periferie, zo redeneerden zij, zou van deze materialen zelf ruimteschepen moeten worden gebouwd. Zodoende zouden deze materialen zichzelf verschepen, hetgeen een aanzienlijke kostenbesparing voor de V.I.C. zou opleveren. En daarbij: waarom kostbare piloten ingehuurd als er idioten rondlopen die het gratis willen doen?

En net nu het woord ‘idioot’ gevallen is, kom jij kijken. Pak de uitdaging aan! Teken gewoon het contract, en je krijgt onbeperkte toegang tot de opslagplaats van de V.I.C. Je kunt naar hartenlust je eigen ruimteschip bouwen. Het maakt de V.I.C. niets uit zolang je maar zoveel mogelijk bouwmaterialen erin verwerkt. Natuurlijk loop je tegen de nodige tegenslagen op, maar elke winst die je onderweg pakt is dan ook helemaal voor jou, jou en jou alleen. De V.I.C. geeft je dan wel geen salaris, maar wel een flinke bonus bij snelle levering! Niet gek toch?
O ja, een kleinigheid: er bestaat helaas een kans dat je eindigt met een fikse schuld en je laatste dagen doorbrengt als encyclopedieverkoper in de straten van de Deneb III. Maar daar staat tegenover dat, als het geluk je toelacht, je dan toch maar mooi eindigt bij de 10 miljard rijkste mensen in het heelal!

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.