Kom je ook ?? Wordt vast net zo gezellig als op 20 jan 2009

Eerst waren we met z’n tienen toen nog met zijn vijfen en nu met z’n drieën in de Kei. Als dit een wiskundige reeks is dan blijf ik in mijn eentje over 🙁

Om jullie te overtuigen om ook eens langs te komen hier wat foto’s van 20 jan 2009 in de Kei. We speelden Timbuktu (Timboektoe) en het was (vond ik) erg gezellig ook omdat Ruud statistiek niet op zijn CV heeft staan.

De Kei

Timbuktu??

Timbuktu is een deductie spel waarbij je moet voorkomen dat de rovers goederen van je kamelen stelen. Elke van je 5 kamelen krijgt drie goederen mee dus voordat je het weet heeft je kameel een leeg en licht gevoel. In elke beurt gaan je kamelen met een van de vijf karavanen mee. Je krijgt aan het begin van elke beurt drie kaarten om erachter te komen waar in de karavaan (positie van je kameel) de rover toe gaat slaan en welke goederen de rover mee neemt.

Timbuktu goederen rovers

1 kaart met een symbool van de karavaan, 1 kaart met de twee overval posities in de karavaan en 1 kaart met de goederen die worden gestolen.

De Kei

Verderop in deze beurt zijn er twee momenten waarop je je kaarten door moet geven aan je buurman hierdoor krijg je meer zekerheid over de "crime scenes". Het aantal beurten is afhankelijk van het aantal spelers in ons geval 5 beurten. Je kan door het handelen van de overige spelers en logisch redeneren proberen je kamelen in een rij en op een bepaalde positie te krijgen waar je kameel niet wordt overvallen, uiteraard willen je mede spelers dat ook. O en je kamelen mogen zonder een boete maar uit twee nieuwe karavaan routes kiezen dus dat maakt het ook weer lastiger. Uiteraard krijg je alleen punten voor de goederen die je op het eind aflevert in Timbuktu. Leuk spelconcept is dat de goederen die het meeste zijn gestolen ook het meeste waard zijn.

De Kei

Het is een erg leuk spel als je het speelt met niet al te lange en diepe nadenkers en het is hilarisch als je kamelen volledig worden leeg geroofd.

De Kei

P.s. Michael heeft gewonnen.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.