Kickstarter

Op Bordspelmania zag ik een leuke manier om geld bij elkaar te krijgen om een nieuw spel uit te brengen..

Via Kickstarter wordt via "de crowd", zoals dat tegenwoordig heet, een poging gedaan het spel Fire Rescue van de grond te krijgen. 

Als geintresseerde kun je spellen vooraf kopen door een donatie te doen, zodat de uitgever minder risico loopt bij het produceren. Als tegenprestatie krijg je een aantal extraatjes meegeleverd.

Deze formule blijkt echt te werken! De eerste doelstelling — 5000 US$ — is ruimschoots gehaald. Men gaat nu voor de 15.000 US$.

Het spel zelf is een coöperatief spel waarin men gezamelijk de brandjes op het spelbord moet blussen. Er komen verschillende niveaus. De concept-regels zijn hier te vinden.

Auteur van het spel is Keven Lanzing. Leuk om te zien dat ook bij de ontwikkeling van spellen tegenwoordig het publiek al in een vroegtijdig stadium betrokken wordt. Een ideetje voor Rian??

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

 1. Kickstarter kan inderdaad een goede manier zijn om geld bij elkaar te krijgen voor een project. Het probleem is alleen dat je wel een amerikaanse bankrekening moet hebben.

   

  Ik weet niet of er een equivalent is voor europa?

  1. Ik heb ook wel belangstelling. Moet je werkelijk een Amerikaanse rekening hebben? Kan het niet gewoon via Amazon, PayPal of creditcard? Als we het samen zouden doen besparen we ook weer wat kosten.

   Groetjes,

   Eef

    1. Ha Eef,

     Om te bestellen hoef je dus geen Amerikaanse rekening te hebben. Ikzelf wil ook wel meedoen.

     Als we een 3e enthousiasteling vinden (wie o wie?) dan zouden we eventueel een $90 pledge kunnen doen … dan krijg je voor $30 (ongeveer 23 euro) per persoon:

     "a copies of the game with a promo specialist card, the scenario book and an additional double-side game board with two new & unique buildings sent any where in the US, or for pick up at Essen/Spiel." (en firemeeples … maar dat zijn ze vergeten de vertellen :)).

     Ik denk dat ikzelf een dagje naar Spiel ga, dus zou ik e.e.a. mee kunnen nemen. De vraag dus … is er nog een derde persoon?? Woensdagavond kunnen we de boel afspreken … uiterlijk donderdag moeten we bestellen.

     1. Zijn er nog lieden die willen helpen de brand te blussen? Robbebob zal woensdag ook nog ronselen (hoop ik :-)).

      Groetjes,

      Eef

     2. Geintresseerden in Flash Point voor maar $30 (ongeveer 23 euro): meld je morgenvroeg, donderdag, voor 8 uur! Morgen sluit namelijk de inschrijving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.