Heckmeck (regenwormen)

Regenwormen doos


Het spel lag bij mij al een poos ongespeeld in de kast en daarom heb ik het pas geleden een keer meegenomen naar een kennis. Omdat het spel in een klein doosje zit kon ik het dus makkelijk meenemen. Het beviel zo goed (lekker simpel) dat ik het daarna nog een paar keer op een (bord)spelavond als opvulling heb gespeeld.

Wat is regenwormen voor een spel?

HeckMeck (am bratwurmeck) of regenwormen in het Nederlands is dus een spelletje voor even tussendoor. Het thema gaat over kippen die moeten proberen zoveel mogelijk wormen van de BBQ op te eten. De componenten zijn:

  • 16 wormporties in de waardes 21 t/m 36. (soort dominostenen met een getal en een worm afbeelding)
  • 8 dobbelstenen. (ipv van een 6 een afbeelding van een worm)

Regenwormen spel onderdelen

Het spel speelt als volgt: Je legt de wormporties op volgorde 21 t/m 36 in een rij neer, vervolgens dobbel je met de 8 dobbelstenen. Je mag van de dobbelstenen elke keer dat je hebt gedobbeld de dobbelstenen met dezelfde waarde apart leggen. Dus stel je gooit in je eerste worp 3 drieën, 2 vieren, 1 vijf en 2 wormen dan mag je of de 3 drieën of de 2 vieren of de ene vijf of de 2 wormen apart leggen. Stel je legt de 2 vieren apart dan mag je in de daarop volgende worp geen vieren meer apart leggen. De wormen hebben 5 als waarde.

Je moet net zolang dobbelen totdat:

  1. Je minimaal 1 worm apart hebt gelegd.
  2. Je genoeg ogen gedobbeld hebt om een wormportie te pakken. (plus regel 1)
  3. Je geen unieke dobbelstenen apart kunt leggen, je bent in dit geval af.

Heb je voldoende ogen gegooid dan mag je de wormportie pakken (ook van een medespeler) en deze op de wormportie stapel voor je neer leggen. Je legt hem in dit geval bovenop de eventueel eerder gewonnen wormporties zodat de al gewonnen worporties veilig zijn voor je medespelers.
Als je af bent (dus je hebt niet voldoende ogen gedobbeld, geen worm gedobbeld of je kan geen unieke waarde apart leggen) dan moet je de laatste wormportie van bovenaf je stapel terug leggen en de hoogste waarde uit de wormporties rij omdraaien. Het spel eindigt wanneer er in de rij geen wormporties meer te winnen zijn.

Algemene gegevens:

Speelduur: 20-30 minuten

Leeftijd: vanaf  8 jaar

Aantal spelers: 2-7

De Nederlandse versie "Regenwormen" is uitgebracht door 999 Games.

Conclusie

Een leuk snel spelletje voor tussendoor zeker niet voor de diepe denker.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.