Getsie kakkerlakken

Kakkerlakken kun je beter niet in huis tegenkomen behalve dan in een kaartspel die is ontworpen door Drei Magier Spiele die ook het kakkerlakken poker kaartspel op de markt heeft gebracht.

Kakerlakken salade

Kakerlakensalat is de Duitse titel van het andere kakkerlak kaartspel. Onder de naam Kakerlakensalat wordt dit spel ook in Nederland verkocht.

Bij Kakerlakensalat moet je een salade samenstellen van sla, tomaat, paprika en bloemkool. Persoonlijk doe ik nooit bloemkool in een salade maar het kan blijkbaar wel. Je moet dus een salade samenstellen en dat doe je met verschillende kaarten waaronder de vier genoemde groentes. Verder zit er per groente een kaart in met een groente die door kakkerlakken wordt opgegeten deze groente is dan taboe en mag niet in je salade.

Kakkerlakken salade kaarten

Hoe speel je het spel:

Iedereen krijgt een gedekte stapel met daarin de groentes en kakkerlakken. Als de speler aan de beurt is dan trekt hij een kaart en legt deze open op tafel. Vervolgens moet hij onmiddellijk de naam van deze groente noemen hij mag niet liegen. Klinkt makkelijk maar er zijn uitzonderingen:

  • Je moet een van de andere groente namen roepen (liegen) als je groente hetzelfde is als de laatst gespeelde groente.
  • Je moet een van de andere groente namen roepen (liegen) als de speler voor je de groente naam al heeft gebruikt.
  • Je moet kakkerlak roepen als je een taboe groente kaart speelt. De taboe kaart blijft open liggen totdat er een nieuwe taboe kaart wordt gespeeld.
  • Je moet een van de andere groente namen roepen (liegen) als je groente hetzelfde is als de open liggende taboe kaart.

Als je een fout maakt (of langer dan 3 seconden nadenkt of euht of ooht) dan moet je alle openliggende kaarten pakken en aan je stapel toevoegen. Daarna begint er weer een nieuwe ronde.

De speler die als eerste zijn stapel heeft weg gespeeld is de winnaar.

That’s it, moeilijker wordt het niet. Per spel doe je er zo’n 10 tot 20 minuten over en het is geschikt voor 2 tot 6 spelers van 6 jaar en ouder.

Hilarisch spel als je van dit soort reactiespellen houdt 🙂

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.