Ducosim – Prototype "Im Jahr des Drachen"

Im jahr des drachen

Ik heb afgelopen zaterdag (1 september 2007) de spellen beurs van Ducosim bezocht en heb daar een prototype gespeeld van "Im Jahr des Drachen"  Het spel is een primeur in Nederland en was meegenomen door de leden van de spellen vereniging Phoenix uit Leiden.

"Im Jahr des Drachen" is een leuk spel maar niet erg vergevingsgezind, maak je aan het begin een paar cruciale fouten dan is het erg lastig om die later nog te herstellen.

In het spel moet je zoveel mogelijk punten verzamelen door een jaar met 12 maanden (maand = ronde) te overleven, in elke maand vindt een gebeurtenis plaats meestal is dit iets negatiefs. Gebeurtenis kan droogte, Vuurwerk, ziekte, belasting betalen of bijv. een aanval van de Mongolen zijn. Deze gebeurtenissen kan je overleven door gebruik te maken van werklieden/specialisten bijv. de maand met daarin de gebeurtenis ziekte kan je overleven zonder strafpunten (sterven van een van je werklieden) door een genezer in je paleis onder te brengen. Per ronde mag je 1 werknemer in dienst nemen. Per paleis deel is er ruimte voor 1 werknemer om er meer te herbergen kan je het paleis uitbreiden of een nieuwe bouwen. Verder kan je in je ronde gebruik maken van 1 speciale actie (of kopen als iemand je al voor was) bijv. het bouwen van een paleis deel, kopen van een privilege, verkrijgen van geld, vuurwerk etc etc. Leuk detail is het bepalen van de beurt volgorde mbv van een "score track", als je kiest voor een betere specialist/werknemer dan ga je minder snel vooruit dan wanneer je een mindere specialist/werknemer neemt. 

Leuk spel maar volgens mij niet iets voor beginners. Het wordt uitgegeven door Alea en wordt tijdens Spiel in Essen 2007 geintroduceerd.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.