De "Duitser" jawohl

Moet ik nu eerst dit blokje daar naar toe bewegen, nee wacht ik ga dit meepeltje eerst naar deze toren verplaatsen of zal ik toch eerst dit tempeltje hier bouwen, kan dat eerst of ga ik toch een stad upgraden met een extra huisje,……………… De andere spelers kijken al zenuwachtig op hun horloges. Gaat deze beurt ooit nog voorbij of gaat dit spel naar de haaien ?????

NEEEEEE, want is het een vliegtuig? is het een vogel?……. nee het is de "Duitser" de redder bij vastlopende spellen.

De duitser

Wie is die "Duitser" vraag je je waarschijnlijk af? Nou heel eenvoudig De "Duitser" is een sprekende timer die de tijd afteld (meestal doen timers dat namelijk), eerst de minuten bij de laatste minuut per 10 seconden en dan bij de laatste 10 seconden per seconde tot de 0 is bereikt en een irritant alarm af gaat. Het mooiste is dat dus alle meldingen in het Duits worden uitgesproken, erger kan je volgens mij de druk niet opvoeren, dus geen vastlopende spellen meer en iedereen blij.

De Duitser is gekocht bij Conrad en is hier alleen in het Duits verkrijgbaar of er andere talen beschikbaar zijn weet ik niet maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit pareltje van de "irritante" spel benodigheden alleen in het Duits bestaat.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. Op deze site zag ik een andere Duitser. Nou ja, hij spreekt geen Duits (hij piept taalloos naar ik aanneem). Maar het leuke van deze "6 zijdige schaakklok" zoals ik hem als schaker zelf maar noem, is dat je voor 6 spelers de tijd kan bijhouden!

    1. Maar hoe hoog is de irritatie factor ? Bij sommige "AP" spelers kan deze niet hoog genoeg zijn 🙂

      AP = Analysis paralysis

      1. Meer dan wat gepiep komt er volgens mij niet uit. Dat doet die Duitser vast beter. Het blijkt trouwens dat de kubus een eigen site heeft. Inclusief maffe animatie van het gebruik van de kubus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.