De combi, Paniek in de Wei en Shaun the Sheep

Paniek in de Wei is een spel waarbij een kudde schapen allerlei uitdagingen en gevaren tegen komt.
Paniek in de wei

Van deze kudde zijn twee schaapjes van jou, te herkennen aan een gekleurde stip op hun rug. Jouw schaapjes kunnen allerlei acties uitvoeren, deze acties staan op een aparte kaart en elke actie mag je maar 1 keer uitvoeren.

Met deze acties moet je bij alle uitdagingen je 2 schaapjes in de meest ideale posities manoeuvreren. De uitdagingen zijn; Tikkertje voor teams, Langs bij Rambo de Ram, Op zoek naar het zwarte schaap en verstoppertje voor de schapenscheerder. Ik ga niet alles tot in detail uitleggen want er is een interactieve spelhandleiding bij 999 aanwezig. 

Is het spel leuk? De schaapjes zijn erg leuk en het spel zelf is grappig maar ook weer niet zo leuk om het elke dag te willen spelen.

Maar hoe zit het nu met Shaun the Sheep ?
Shaun the sheep
Om beter in de stemming te komen voor het bordspel Paniek in de Wei raad ik je aan om eerst naar een aflevering van Shaun the Sheep te kijken. Hilarisch, althans dat zegt de kleuter in mij 😉 Shaun the Sheep wordt uitgezonden op de BBC Televisie en is geschikt voor groot en klein. Shaun the Sheep is een karakter uit Wallace and Gromit. Dus wie Wallace an Gromit leuk vindt zal waarschijnlijk ook Shaun the Sheep leuk vinden.

Dus de Brdspl site combi waardering is 90% voor Paniek in de Wei en Shaun the Sheep.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. Shaun the Sheep krijgt van mij een 95% waardering. filmpjes zijn leuk, lekker kort en hebben veel grappige details, zoals de hond die met een kopje thee pauze neemt, of de schapen die ochtendgymnastiek doen.
    Niek in de Wei geef ik een 95% voor vormgeving wegens de leuke schaapjes en 60% voor het spel. Erg veel verschillende regels in een korte spelperiode kan mijn brein namelijk niet aan. Ik weet dat het not done is, maar misschien zet ik de leuke decoratieve schaapjes wel overal in ons huis neer. Beeeeh.
    Arja

    wees geen eikel, recycle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.