De combi, Funkenschlag en Greenchoice

Funkenschlag

De combi nr 2, Funkenschlag en Greenchoice. Even een introductie:

Funkenschlag is een spel waarbij je op een kaart van Duitsland of Amerika (het bord is namelijk aan beide kanten bedrukt) de huizen in de steden van electriciteit moet voorzien. Electriciteit wek je op met electriciteits centrales, zonnepanelen of windmolens. Elke spel ronde bestaat uit meerder fases, eerst het bieden op een electriciteits centrale,

Energie centale

dan het kopen van de brandstof, het kopen van huizen, en het "verbranden" van de brandstof in de centrales om geld te verdienen en als laatste de spelersvolgorde bepalen voor de volgende ronde. Het spel is uitdagend, je moet goed opletten dat je niet al je geld aan een electriciteitscentrale opmaakt terwijl je nog geld nodig hebt voor brandstof en huizen, je bent continue bezig met een echte spel uitdaging. Klein minpuntje wel is dat je veel iets moet rekenen.

Funkenschlag brandstof

De "Game Goober" (spelonderdelen) is goed verzorgd, een mooi functioneel bord, houten huisjes in de spelerskleuren en voor elke brandstof een eigen houten vorm in duidelijke kleuren.
De Brdspl spelers zijn echt verslaafd aan "Funkenschlag" en zullen geen spel afslaan.

Greenchoice


Greenchoice
is een energieleverancier. Als je door al dat spelen van Funkenschlag erg veel kolen, olie of kernenergie hebt verbrand en te weinig zonnecellen of windmolens hebt gebruikt dan wil je dit natuurlijk compenseren om het broeikas probleem te verminderen. Of je wilt graag in de Alpen aan Zee gaan wonen ook leuk voor je kleinkinderen 😉 Maar als je het broeikas effect wil helpen verminderen dan kan je een klein beetje helpen door  je electriciteit of gas te kopen bij een groene (ECO) leverancier bijv. Greenchoice. Iets minder slecht dan de reguliere leveranciers die olie, kolen, gas of uranium gebruiken. En vergeet ook niet; wees geen eikel recycle.

De Brdspl site combi waardering is ruim 75% voor Funkenschlag en Greenchoice.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.