De Combi (4) – Seenot im Rettungsboot en Scheveningen

Kortgeleden ben ik in Scheveningen geweest en dit is denk ik een leuke aanleiding om een combi te produceren met Scheveningen en een (bord)spel die iets met zee en zeevaart te maken heeft. En toevallig 😉 heb ik een (bord)spel die perfect in dit plaatje past, Seenot im Rettungsboot.

 

Seenot im rettungsboot

Seenot im Rettungsboot

Aantal spelers: 3-6
Speelduur: 90 minuten

Wat is het: 

Het is een spel over een schipbreuk waarbij alle opvarenden zich in veiligheid moeten brengen op 1 van de drie eilanden. Helaas gaat dit natuurlijk niet zonder problemen, de reddingsboten raken lek (zijn vast niet ISO gecertificeerd) en waar een lek zit kunnen geen drenkelingen zitten en bij meer lekken dan bemanningsleden zinkt de reddingsboot en omdat het stormt op zee vallen er ook nog eens bemanningsleden overboord. Pure ellende voor onze zeehelden!! Maar veel plezier voor de spelers, je moet namelijk onderling bepalen welke boot een lek erbij krijgt, is iedereen het eens dan wordt er in het geheim hierover met kaarten gestemd. Ook wordt er gestemd welke van de bemanningsleden die overboord zijn gevallen weer in een van de reddingsboten mogen.

 

Seenot im rettungsboot bord

Is het leuk?

Ja het is leuk, zeker als je met een groep spelers aan het spelen bent die elkaar lekker dwars willen zitten en met verbale overtuigingskracht proberen zoveel mogelijk mannetjes van hun kleur in veiligheid te brengen. Geen spel voor de serieuze denkers.

Scheveningen

Als ik zeg Scheveningen waar denk je dan als eerste aan ?

 

Kurhaus

De Pier, het Kurhaus, het Circus theather, Panorama Mesdag, Madurodam of de Noordzee en het strand. Ik zelf dacht meteen aan het strand en de zee vandaar dat ik Scheveningen als de combi combinatie voor Seenot im Rettungsboot heb gekozen. Scheveningen is een badplaats en een stadsdeel van Den Haag, euh tja verder weet ik eigenlijk niet zoveel over Scheveningen.

Ik geef deze combi combinatie een 7 omdat ik eigenlijk niet zoveel te zeggen heb over Scheveningen maar toch iets over Seenot im Rettungboot wou vertellen, en dat laatste is gelukt.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.