2 spellen voor (minder dan) de halve prijs

Kardinaal en Koning

Het was gezellig in Hilversum tijdens "Hilversum Alive", "Hilversum Alive" is een jaarlijks terugkerend meerdaags festijn met muziek, eten en veel heel veel mensen (hiervoor wordt het woord druk ook wel gebruikt.)

Laat ik even overnieuw beginnen. Het was gezellig en druk tijdens "Hilversum Alive". Mijn vrouw en ik zijn erzaterdag middag geweest, beetje rondslenteren, beetje kijken, beetje luisteren, hapje eten, dus het gebruikelijke wat je doet tijdens deze festijnen. Echter mijn middag werd helemaal goed toen ik bij Intertoys in de Leeuwenstraat het (bord)spel Manilla zag liggen voor de helft van de prijs, dus meteen gekocht 🙂

Ik heb Manilla een hele tijd geleden in een blog op deze website besproken en sindsdien staat het op mijn verlanglijst. Nooit gekocht omdat een collega bordspeler hem al in zijn collectie heeft zitten en we al een paar keer met zijn versie hebben gespeeld. Maar nu heb ik hem dus ook.

Er lagen nog wat andere spellen op de tafel, waarbij ik nog twijfelde bij het (bord)spel "Kardinaal & Koning" dit is een redelijk abstract spel en ze vroegen er 12 Euro voor en dat vond ik toch teveel.

Afijn zondag toch nog even gekeken en het spel "Kardinaal & Koning" lag er nog steeds. Na een stevige prijs onderhandeling

(vraag "mag ik hem voor 10 euro", Antwoord "mmmmmmmh tja mmmmmmh nou eigenlijk kan het niet mmmmmmmh maar ok prima")

heb ik ook dit spel toe mogen voegen aan mijn spellen collectie en nu maar hopen dat ik hier geen spijt van krijg. Gelukkig is bedenker van dit spel "Michael Schacht" geen onbekende in de spellenwereld. Hij is de bedenker van onder andere Zooloretto, Aquaretto en Boss Kito. En omdat meneer Schacht erg bekend is geworden met zijn prijswinnaar Zooloretto, heeft hij het spel "Kardinaal & Koning" opnieuw uitgebracht onder de naam China.

Ik zal het spel "Kardinaal & Koning" een keer meenemen naar een spellenavond eens kijken of het zijn geld waard is, zoniet dan kan ik er altijd nog de gratis uitbreiding "Kardinaal & Koning: Vatikaan" tegenaan gooien om het spel nog een tikkeltje ingewikkelder uitdagender te maken.

Door bordspelgroep

Ik beheer deze site en speel verder geen spelletjes :-)

0 reacties

  1. Waar wij dus stonden te draaikonten heb jij daadkracht getoond! Wij hebben beide spellen ook in de handen gehad 😉 !

  2. Voor die 12 (10) euro krijgt in verhoudig een geweldig goed spel. uitstekend spelsysteem in een korte speelduur. Qua prijs / kwaliteitsverhoudig is het zeker de moeite waard. Op boardgamegeek wordt het ook prima beoordeeld en er is ook een twee persoonsvariant en een gratis nederlands uitbreiding te downloaden. Ik ken meer slechter spellen die meer kosten 😉

    1. Hallo hero (Henk)

      Kom eens langs om het spel uit te leggen en natuurlijk mee te spelen, dan krijg jij van mij een biertje (of fris) 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.